Eko AKTUALNOSTI:

20.10.2014

U nedjelju 12.listopada djeca iz Dječjeg vrtića Izvor predstavila su  svoj Eko vrtić  na svehrvatskoj smotri  Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ove godine Smotra  je organizirana u Remetama  u dvorištu  crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Organizator  Smotre je  Udruga Lijepa Naša  već dvadesetak  godina. Smotra je organizirana na svim razinama  odgojno obrazovnog sustava ( u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama ,učeničkim domovima i školama za učenike s posebnim potrebama, s ciljem očuvanja biološke raznolikosti  (izložbom plodova zemlje), kulturnih i etničkih običaja te iskazivanja duhovnog i nacionalnog jedinstva našeg naroda, posebno kroz štovanje kruha koji predstavlja izraz životne i duhovne snage.

Sudionici su bila djeca iz svih krajeva Lijepe Naše pa čak  i gosti iz susjednih zemalja. DV Izvor je predstavljao Zagrebačku Županiju  i sa svojim najmlađim predstavnicima  Frankom, Emilijom i  Miom, iz skupine „Bubamare“, dao doprinos u promociji svoga Grada Samobora , vrtića , ali i višegodišnjeg  rada  na području Ekologije  prvog Eko vrtića u našem gradu.

Podršku za sudjelovanje na Smotri pružili su  nam i ljudi koji su prepoznali  vrijednost ovog projekta te  na taj način pomogli  u očuvanju naših kulturnih i etničkih obilježja. Jedno veliko hvala  Pekarnama „Nikl“ i „ Zemljić“, „ Mlinu iz bajke“ te TZ  Samobor, koji su nam svojim proizvodima popunili izložbeni prostor. Djeca su  predstavila nošnje, običaje ali i  jela našeg kraja te kako i maleni mogu napraviti  nama poznatu greblicu .

Uz  podršku roditelja i marljivog rada odgojitelja  stečeno je jedno novo iskustvo koje će djeca zasigurno ponijeti sobom kroz život.

 

10.06.2014

 

Članak o obnovi Zelene zastave i statusa EKO ŠKOLE za naš vrtić možete pročitati na sljedećem linku: 

http://www.radiosamobor.hr/2014/06/10/zelena-zastava-drugo-dizanje/

 

 

 

 

plakat1

 

 

Osvještenost najmlađih zalog je zelenijoj budućnosti te Vas stoga pozivamo da sudjelujete u Zelenoj čistki 2014.

 

plakat2

Izvrsni rezultati prošlogodišnjih akcija poticaj su da ove godine budemo još jači i bolji.Zelena čistka 2012. godine okupila je 41.558 volontera, 161 jedinicu lokalne samouprave, oko 150 obrazovnih institucija, a očišćeno je čak 3.746 tona otpada. Prošle godine sudjelovalo je gotovo 50.000 volontera i preko 250 obrazovnih institucija iz 198 gradova diljem Hrvatske, a očišćeno je oko 4.000 tona otpada.Akcija Zelena čistka dio je svjetskog pokreta Let’s do it World koji je do sada okupio 108 zemalja i preko 8,5 milijuna volontera.

 

 zahvalnica

 

KontaktSLUŽBENE OBAVIJESTI