NTC sustav učenja

NTC sustav učenja usmjeren je razvoju kognitivnih sposobnosti djece. Sustav se temelji na istraživanjima koja upozoravaju na činjenicu da mozak uspostavlja 75% svih neuronskih sinapsi do dobi od 7 godina, a od toga 50% nastane već do dobi od 5 godina. Ovaj argument nam se čini dovoljno uvjerljiv da posvetimo veliku pozornost predškolskoj dobi, efektivnosti učenja i korištenju dječjeg pamćenja. Ukoliko naše formalno osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje radi s tada već samo 25% preostalih mogućnosti korištenja potencijala mozgovnog kapaciteta, onda je za nas važno kako se razvija dijete do 7. godine života.

 

Autor NTC sustava učenja, dr Ranko Rajović, predsjednik je Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa, a sustav se, na različite načine, primjenjuje u 14 Europskih zemalja.

 

Vlasnik "NTC sustav učenja" licence za predškolsku primjenu u Hrvatskoj je Hrvatska Mensa. Hrvatska Mensa trudi se vlastitim mogućnostima uz pomoć stručnjaka u području neurologije, psihologije i pedagogije poduprijeti kvalitetu predškolske brige za djecu.

 

U ovom trenutku "Mensa - NTC sustav učenja" primjenjuje se u vrtićima Grada Dubrovnika uz financijsku potporu Grada, te u nekoliko vrtića u Rijeci, Velikoj Gorici, Zadru i Zagrebu uz svesrdni angažman volontera Hrvatske Mense i autora programa.

KontaktSLUŽBENE OBAVIJESTI