KERAMIKA

VODITELJICA programa: GIZELU ULLE KOVAČIĆ - informacije na: 095 8269 529

 

HOMMAGE ljepoti pečene zemlje - Ljerka Njerž - plakat povodm izložbe 20 godina postojanja keramike u DV Izvor

20.10.2014

Keramičarski susret umjetnika i djece

U Dječjem vrtiću Izvor u Samoboru već gotovo 20 godina djeluje keramičarska radionica koju vodi Gizela Kovačić Ulle. U skladu s Programom rada od 2000. godine organiziraju se Bienalni susreti djece s likovnim umjetnicima keramičarima i kiparima radi upoznavanja djece s radom umjetnika i približavanja ljepote keramičkog izraza.

Ove godine je održan osmi saziv kojem su se u subotu odazvali likovni umjetnici – keramičari: Ljerka Njerš, Ivančica Cvitić Znidaršić, Nadica Eichhorn, Ljubica Lovrenčić iz Zagreba, Danijela Pičuljan iz Varaždina, Boris Roce iz Rijeke, Irena Podvorac iz Samobora i Dragutin Ciglar s mladim lončarom Markom iz Koprivnice.

U zajedničkom radu djece i umjetnika nastale su skulpture, reljefi i perforirane ploče. Nakon sušenja i paljenja postat će dio reprezentativne zbirke vrijednih likovnih radova u keramici koje posjeduje radionica. Danas je to već 60-ak dijela.

 

 Uručenje Plakete Grada Samobora

U Maloj dvorani Hrvatskog doma upriličena je svečanost na kojoj su našim sugrađanima uručene Plakete grada Samobora.

Za svoj doprinos Gradu, za višegodišnji uspješan rad, djelovanje i udio u prepoznatljivosti koja ga krasi, plakete su iz ruku gradonačelnika Beljaka i predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora Branimira Šiljka primili Nord Produkt d.o.o., Vesna Lokner Kralj, Ivan Knezović, Lovro Merčep, Gizela Ulle Kovačić, Josip Šuflaj, HPD Jeka, vlč. Mario Pavić, Slavica Bišćan, Viktorija Oslaković, Silvana Krajačić i Vesna Faullend Heferer. Na svemu su im zahvalili gradonačelnik Beljak i predsjednik GV-a Šiljak, koji su se na prigodnom domjenku zadržali u razgovoru s nagrađenim sugrađanima. Glazbeni dio pripao je jednima od nagrađenih – HPD-u Jeka, koja je nazočne počastila pjesamama o Samoboru.

 

 

STARA GALERIJA:

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

KontaktSLUŽBENE OBAVIJESTI